LINET factory

1. 4. 2020

LINET Group eviduje poptávku po 22 tisících lůžek, což je zhruba pětina celoroční produkce dvou závodů ve Slaném a Želevčicích a německé továrny wi-bo. Většina zamíří na evropský trh, do USA a na Střední východ. LINET navíc uvolnil k okamžitému prodeji všechna dostupná lůžka, včetně těch, která používal na ukázky a trénování obsluhy. Výrobní linky jsou už vytíženy na maximální kapacitu, klíčová lůžka se vyrábí ve dvou směnách.

„Stejnou prioritou je však i ochrana našich zaměstnanců. Každý má k dispozici roušku, kterou dnes nakupujeme a zároveň šijeme svépomocí z centrálně objednaných látek. Ve všech provozech je k dispozici a povinnému používání desinfekce. Jsem opravdu hrdý na všechny zaměstnance. Všichni si uvědomují, že bojujeme proti možným fatálním důsledkům pandemie,“ dodává Tomáš Kolář.

LINET měří teplotu všem lidem, kteří přicházejí do objektu firmy, do vrátnic instaloval termokamery pro bezkontaktní měření, všichni rovněž musí mít ústenku a desinfikovat si ruce. Společnost musela omezit provoz firemní školky Linetka, ale všichni zaměstnanci mají možnost využít hlídání svých dětí. Zrušeny jsou obchodní cesty, všechny schůzky probíhají on-line.

Pro své zákazníky rozjede LINET webové semináře a tréninky. Zaškolení obsluhy, především sester, je klíčové k efektivnímu použití lůžek, proto jim společnost nabízí on-line podporu.

Lůžka LINET jsou konstruována i s ohledem na ochranu před infekcemi. Odpovídá tomu například sloupový systém, který umožňuje zvednout pacienta výše od země. Stejně tak jsou složeny zcela záměrně z nižšího počtu součástek, snáze se tedy desinfikují. Obsluha je možná jedním ovladačem, polohování lůžka však zvládne obsluha prakticky jen s pomocí nohy. Povrch lůžka je adhezivní, aby se na něm nedržely mikroorganismy.

Novinkou je antibakteriální ochrana plastových částí lůžka, kterou pro LINET zajišťuje švýcarská společnost Sanitized. Antibakteriální povrch byl klinicky testován a jeho účinnost byla potvrzena především proti bakteriálním infekcím, jako jsou například MRSA, VRE a NDM-1.