12. 3. 2019

„Těší mě, že můžu přímo na parketu jedné nejkrásnější budovy v Praze naše lůžko nejen předat, ale také ukázat jeho hlavní přednosti,“ uvedl při předávání ceny Zdeněk Grimm, ředitel obchodu LINET pro ČR a SR. Kateřina Hortová, která si lůžko za asistence Zdeňka Grimma na vlastní kůži otestovala, se v duchu tradice rozhodla lůžko darovat, stejně jako tak učinila loňská královna plesu. Díky tomuto „královskému“ gestu inteligentní a designové lůžko Sentida 7i se zlepší vybavení a zvýší úroveň v péče v Domově pro seniory Pelhřimov. Kateřina Hortová z Pelhřimova pochází a s Domovem pro seniory má osobní zkušenost. „Viděla jsem, jak neskutečně profesionální, a přitom milý vstřícný přístup mají pečovatelé ke klientům. Jejich skvělou péči jsem se rozhodla podpořit i polohovatelným lůžkem, který jsem získala společně s titulem královny plesu,“ vysvětlila.

Lůžko Sentida 7i přináší do oblasti pečovatelství inteligentní technologie zaměřené na bezpečný a komfortní pobyt klientů na lůžku. Přívětivý a nadčasový design, osvědčené technologie jako nízká nástupní výška, dělené postranice, které neomezují a podpora mobilizace, jsou základnou, který Sentida 7i rozšiřuje pomocí inteligentních senzorů a aplikací zaměřených na snížení rizika dekubitů nebo prevenci pádů. Vše řídí pečující personál intuitivně pomocí dotykového sedmipalcového ovládacího displeje.

Ples sester pořádá každoročně Česká asociace sester, jako poděkování všem sestrám za jejich krásnou, ale velice náročnou práci. Podpořit sestry a všechny nelékařské zdravotnické profese přišly na Žofín významné osobnosti z lékařského i nelékařského prostředí, například Ministr zdravotnictví ČR Adam Vojtěch, pražský primátor Zdeněk Hřib, ředitelé největších českých nemocnic a další osobnosti mj. přední kardiochirurg MUDr. Jan Pirk.