29. 1. 2019

Česká společnost pro léčbu rány a Univerzita Pardubice uspořádala ve dnech 24.-25. 1. 2019 XVII. celostátní kongres s mezinárodní účastí na téma Mezioborová spolupráce při léčbě ran a kožních defektů. Více než devět stovek účastníků zde diskutovalo o nejnovějších poznatcích v problematice léčby ran, své zkušenosti přijeli představit i špičkoví odborníci z Velké Británie a Švýcarska. Záštitu nad kongresem převzali hejtman Pardubického kraje JUDr. Martin Netolický, PhD., a rektor Univerzity Pardubice prof. Ing. Jiří Málek, DrSc.

„Enormní počet účastníků na této konferenci potvrzuje obrovský zájem odborné veřejnosti o předávání zkušeností a získávání nejnovějších poznatků ohledně hojení ran,“ říká Zdeněk Grimm, obchodní ředitel LINETu pro ČR a SR. LINET na konferenci představil Eleganzu 5, špičkové lůžko pro intenzivní péči s laterálním náklonem, a zcela novou řadu aktivních antidekubitních matrací Virtuoso. Velkou pozornost návštěvníků přilákal také odborný workshop v technikách Moving & Handling pod vedením zkušené koučky Zdeňky Chalabalové.