12. 4. 2018

Britský velvyslanec Nick Archer ohromil svojí velmi dobrou češtinou: „Když budete mluvit pomaleji, tak budu rozumět. Ovšem čeština je těžká, zvláště pro člověka, který se ji začal učit až ve svých 56 letech.“ Zbyněk Frolík mu představil úspěchy a expanzi LINET nejen na britském trhu. V angličtině. Následně se velmi živě debatovalo o všech aktuálních věcech. Například odchod Velké Británie z EU se dotýká LINETu, protože má v britském království pobočku.

Nick Archer se při prohlídce LINET potkal i se svou krajankou Lorraine Demott, která coby klinická koučka zrovna představovala lůžka novému klientovi. Dalších praktických ukázek a představení výrobků LINET se ujal sám Zbyněk Frolík.

Do centrály LINET zavítala i mongolská ministryně zdravotnictví Sarangerel Davaajantsan spolu se svým doprovodem. Josef Nováček, Key Account Manager LINET CEE představil fungování firmy na mongolském trhu. Podle ministryně je to fascinující příběh. Navíc zmínila rok 1971, kdy se Česká republika významně podílela na výstavbě první a největší nemocnice v Mongolsku, a přislíbila, že se zasadí o vzájemnou spolupráci.

„Během příštího roku začne v Mongolsku fungovat mnohem více nemocnic než doposud. Mnoho lůžek je zastaralých a bude potřeba je vyměnit,“ naznačila ministryně nadějný výhled do budoucna.

Luvsansambuu Tumurbaatar, který řídí činnost všech nemocnic v Ulánbátaru, si pochvaloval možnost vidět, jak a kde se vyrábí světoznámá lůžka. „Vaše prodejní úspěchy a obdivuhodný počet prodaných lůžek svědčí o tom, že jsou opravdu prvotřídní kvality,“ řekl a upozornil: „Mongolové v posledních letech kladou velký důraz na kvalitu a dokážou rozlišit, zda je dlouhodobě perspektivní nakupovat výroky z Číny nebo dát přednost dodavatelům ze vzdálenějších zemí.“

Josef Nováček představil návštěvě i koncept školení středního zdravotnického personálu, který se setkal s velkým úspěchem a zájmem. „Koncem května plánujeme návštěvu Mongolska a rád využiji osobního pozvání, které se nám během setkání dostalo přímo od zástupce mongolského velvyslanectví. Věřím, že je na tomto trhu prostor a velký potenciál pro zajímavou spolupráci.“