16. 1. 2018

„Výsledky LINETu, které svědčí o příkladné obchodní spolupráci mezi Českou republikou a Spojenými státy, mě ohromily a těší mne, že jsem svůj první výjezd mimo Prahu mohl podniknout právě do Slaného. Pokládám to za velký krok ke svému cíli navštívit všechny regiony České republiky a setkávat se s místními lidmi,“ řekla Jeho Excelence Stephen B. King.

LINET je v současné době čtvrtým největším výrobcem ve svém oboru a jedinou neamerickou společností, která v USA dokázala prolomit faktické dominantní postavení firem Hill-Rom a Stryker. Na severoamerickém trhu si LINET drží třetí místo.

„Pozice, které jste dosáhli, je vzhledem k relativně krátké historii LINETu jedním slovem impozantní. Stávající situaci na americkém trhu vezměte jako příležitost pro další růst a nedejte na řeči, že na americký trh mají své produkty dodávat jen místí podniky,“ uvedla Jeho Excelence Stephen B. King na jednání s generálním ředitelem Zbyňkem Frolíkem. Jeho Excelence dále seznámila vedení LINETu se svou snahou motivovat české firmy k investicím na americkém trhu. Za toto úsilí mu pak Zbyněk Frolík osobně poděkoval a vyzvednul roli výkonného ředitele Americké obchodní komory v ČR Westona Staceyho.