28. 5. 2018

„V rámci souběžně probíhajícího veletrhu zdravotnické techniky představíme lůžka a jejich virtuální prostředí s vlastními aplikacemi, které jsou kompatibilní s centrálními nemocničními systémy, a jsou zaměřené na zvýšení bezpečnosti pacientů, total cost management a servisní diagnostiku,“ uvedl Gunter Röper, marketingový a produktový manažer LINET Group. Atraktivitu chytrého řešení LINET podtrhnou interaktivní LIVE prezentace s velkoplošnou projekcí na obřím LCD panelu. „Tento koncept veletržní expozice je naší novinkou, kterou jsme premiérově a s úspěchem nasadili letos v Dubaji na veletrhu Arab Health 2018, aplikovali v dubnu Šanghaji na největším čínském veletrhu se zdravotnickou techniku CMEF a realizovali před týdnem na pediatrickém kongresu v Lyonu,“ doplnil Gunter Röper.

Nová generace chytrých a komunikativních lůžek LINET je napojena on-line, je vybavena senzory a informace zpracovává podle potřeby a vizualizuje. Pro vyšší level bezpečnosti, zejména pro prevenci pádů je určený SafetyMonitor, který sleduje bezpečnostní parametry lůžka, vyhodnocuje možné nebezpečné situace a pomocí alertů a přehledných grafik informuje sestry o situace na pokojích. Veškerá data o lůžkách na oddělení jsou viditelná z jednoho místa, z něhož sestra rychle pozná, co se na kterém pokoji děje. Což optimalizuje pokrytí oddělení i v době s nižším nasazením personálu, například v noci.

Druhým systémem je iBed Diagnostic, jež poskytuje servisní modul a funkci black box, navíc umožňuje management informací (total cost management) pro vyhodnocování investic do lůžkového fondu z hlediska jejich efektivity a využitelnosti. Chytré systémy jsou stejně jako běžné uživatelské aplikace, které nám usnadňují život, neustále upgradované a dále vyvíjené. Vývojové centrum LINET Group vytváří a testuje další moduly zaměřené zejména na pacienta, jeho rychlé uzdravení, bezpečí a komfort, o což jde v kvalitní nemocniční péči především.