30. 11. 2018

Sprint 100 je nová generace tzv. stretcherů, původně určených pro transport pacientů a emergency. Náš nový Sprint 100  je ale plně přizpůsobený pro komfort a rychlou rekonvalescenci pacientů, kteří přicházejí do nemocnice či kliniky na ambulantní vyšetření nebo zákroky v rámci jednodenní chirurgie,“ sdělil Zdeněk Grimm, ředitel obchodu LINET pro ČR a SROV. „Jednodenní péče je jednoznačným trendem, vychází vstříc pacientům, kteří chtějí trávit rekonvalescenci doma, ale především je efektivní pro zdravotní systém,“ doplnil Zdeněk Grimm.

Cenu za vítězství v projektu převzal 27. listopadu 2018 v závěru konference Efektivní nemocnice 2018 v Praze ředitel Vojenské nemocnice Olomouc plk. gšt. MUDr. Martin Svoboda a poděkoval jak kolegům, tak zřizovateli – Ministerstvu obrany ČR. „My si tímto lůžkem rozšíříme naši flotilu LINET, za kterou jsme šťastní,“ uvedl při této příležitosti plk. gšt. MUDr. Martin Svoboda a lůžko Sprint 100 si na místě také hned vyzkoušel. Vojenská nemocnice Olomouc byla vyhodnocena jako nejlepší z celkově 155 českých nemocnic přihlášených do projektu. Žebříček byl sestaven neziskovou organizací HealthCare Institut na základě dotazníkového šetření mezi pacienty nemocnic, zaměstnanci nemocnic a vyhodnocení měření výkonnosti organizací.

Více informací o projektu Nemocnice ČR na http://www.hc-institute.org