13. 11. 2017

„Neonatologie a péče o předčasně narozené pro mě neznamená pouze obor, v němž mezinárodně vynikáme. Je pro mě zároveň velmi osobní záležitostí. Nejen v rámci mojí rodiny, ale také v souvislosti s LINETem. Moje absolventská práce – vývoj nového inkubátoru – mě na konci 90. let přivedla na konzultaci a praxi do LINETu. Jsem rád, že dnes jako světový lídr můžeme podpořit české neonatologické pofesionály a přispět k dalšímu rozvoji péče,“ uvedl Tomáš Kolář, generální ředitel LINET Group.

Portfolio společnost LINET v současné době zahrnuje kromě špičkových lůžek pro intenzivní i standardní péči také komplexní řešení pro nejrůznější specializace ve zdravotnictví. Tím je například porodnictví a nemocniční péče o děti. Špičkové porodní lůžko AVE 2 poskytuje dokonalé zázemí porodním týmům i rodičce. Novorozenecká postýlka MiMi je polohovatelná včetně pozic TR/ATR, výškově nastavitelná a mobilní. Rodiče si tuto profesionální postýlku mohou zapůjčit od LINETu i na doma. Pro hospitalizaci dětí cca od 3 měsíců věku je k dispozici sofistikované elektricky polohovatelné a designové lůžko TOM 2. Tato postýlka je kromě estestické stránky a příjemného dojmu maximálně funkční i pro prostředí intenzivní péče. Dětská lůžka doplňuje speciální edice Eleganza Smart Junior – vysoce funkční lůžko LINET přizpůsobené dětským pacientům. Pro tzv. klokankování je vhodné multifunkční křeslo SELLA, které je pojízdné a polohovatelné s širokou škálou uplatnění napříč zdravotní i sociální péčí.

Spolupráce LINETu se sdružením Nedoklubko pokračuje už druhým rokem. Vrcholí vždy v závěru kalendářního roku, kdy na 17. listopadu připadá Světový den předčasně narozených dětí.