7. 6. 2016

Domácí péče stále ještě není v České republice dostatečně integrovaná do zdravotnického systému, a tak mnoho pacientů zbytečně tráví čas v lůžkových zařízeních. Přitom by mohli v nelehké životní situaci trávit čas se svými blízkými ve známém prostředí.

Nadační fond LINET, který český výrobce zdravotnických lůžek společně s Kontem Bariéry provozuje již od roku 2012, dává těmto lidem možnost takové problémy vyřešit. Na podporu potřebným vyčlenil LINET do nadačního fondu 500 tisíc jako finanční dar, který je určený k nákupu specializovaného vybavení, například rehabilitačních a kompenzačních pomůcek. Druhých 500 tisíc je vyčleněno v hmotných darech – elektricky polohovatelná lůžka vhodná pro domácí péči a příslušenství. Jejich využívání v domácí péči přináší mnoho výhod. Usnadňují práci ošetřujícím při denní rutině a péči o pacienta a především zvyšují komfort hendikepovaného.

„Jsme velice potěšeni, že spolupráce naší Nadace LINET s Kontem Bariéry pokračuje i v letošním roce. Můžeme tak i nadále pomáhat těm, pro které je domácí péče opravdu nezbytná, ale nemají na ni dostatečné finanční nebo technické prostředky,“ řekl Zbyněk Frolík, majitel společnosti LINET.

V případě zájmu o podporu v domácí péči lze žádosti podávat na emailovou adresu petra.tomsova@linet.cz. Žádosti bude pravidelně vyhodnocovat rada Nadačního fondu LINET, která rozhodne o rozdělení příspěvků.