LINET Brasil

25. 4. 2016

Slavnostní zahájení oficiálního provozu LINET do Brasil proběhlo v sídle asociace soukromých nemocnic ANAHP a zúčastnilo se na 60 zástupců nemocnic a nemocničních zařízení. Akci zahajovala generální konzulka České republiky v Sao Paulo Pavla Havrlíková, která pohovořila o průmyslové tradici a důležitosti LINET Group v České republice: „LINET je pro nás příkladem úspěšné firmy, která za pouhých 25 let své existence prakticky z nuly vybudovala prosperující podnik expandující do zahraničí“.

V přednáškách pokračoval ředitel pro globální prodeje LINETu Rolf Pekař: „Překonání ekonomické krize v Brazílii je otázkou času, a jakmile se situace zlepší, firma již bude mít připravenu pozici a nalezena řešení pro trh.“

LINET sází na nové technologie, bezpečnost pacienta a jeho mobilitu, ergonomii a prevenci nemocí. Martin Lošťák, CEO LINET do Brasil, představil některá exkluzivní řešení, jako např. automatické dvojnapěťové napájení, nový elektrostatický nátěr, který lépe odolává korozi. „V Brazílii je výhodou českého výrobce oproti zahraniční konkurenci  především velmi přísná kontrola kvality a lepší poměr náklady/benefity,“ dodal Lošťák.

Doktor Gonzalo Vecina, který byl CEO prestižní syrsko-libanonské nemocnice (Hospital Sírio-Libanes) v roce 2013, kdy LINET vyhrál konkurz na dodávky lůžek právě do této nemocnice, hovořil o jeho zkušenostech s produkty LINET a zakončil přednáškou k tématu bezpečnosti ve zdravotnictví.