22. 3. 2016

Ve dnech 15. – 17. 3. představil tým LINETu, zastoupený marketingovou ředitelkou Klárou Horzinkovou a Jiřím Mlchem, regionálním obchodním manažerem pro oblast Asie a Pacifiku, produktovou řadu zdravotnických lůžek LINET. Podpořit je přišli velvyslanec ČR v Canberře Martin Pohl, generální konzulka ČR v Sydney Hana Flanderová a ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Sydney Vojtěch Helikar.

Za podpory ZÚ Canberra, GK Sydney a CT Sydney se mise LINETu úspěšně přesunula také do Queenslandu, Jižní Austrálie a Viktorie. Zde se Jiří Mlch setkal s řadou klíčových autorit ve zdravotnictví, a mohl tak místním ministerstvům zdravotnictví a nákupčím zdravotnických zařízení představit společnost a její portfolio. V letošním roce chce firma opět za podpory ZÚ, GK i CT absolvovat podobná jednání také v Novém Jižním Walesu, Západní Austrálii a v Severním teritoriu. Své aktivity chce LINET rozšířit také na Nový Zéland, kde již jednal s potenciálními distributory.

Australský trh je jedním z trhů, s nimiž společnost počítá při další mezinárodní expanzi. V současné době zde LINET působí prostřednictvím výhradní spolupráce s australskou distribuční firmou ACI Group, která má pobočky ve všech státech Australského společenství.

V koordinaci s českou pobočkou agentury Austrade a honorárním konzulem Austrálie v Praze, Petrem Vodvářkou, připravil LINET také projekt spolupráce se vzdělávacími centry pro zdravotnický personál ve státě Viktoria. Ve vzdělávacích institucích INHA a ACFE v Melbourne se ve dnech 1. a 2. 3. 2016 uskutečnila prezentace zdravotnických lůžek LINET za účasti VZÚ Canberra, který projektu udělil záštitu.

Marketingová ředitelka Klára Horzinková nastiňuje plány do budoucna: „Plánujeme pokračování této úspěšné spolupráce. S Martinem Pohlem, velvyslancem ČR v Canberře, už jednáme o záštitě LINETu nad setkáním vládních organizací v Austrálii za současné podpory Austrade a konzulátu ČR, které se chystá na podzim tohoto roku.“