14. 5. 2015

Cílem tohoto kroku je především sjednocení a optimalizace obchodních a marketingových aktivit. „Dosud jsme ve Španělsku působili v klíčových segmentech sociální a nemocniční péče odděleně, což nebylo efektivní ani dobře čitelné pro zákazníky a obchodní partnery. To se nyní změní. Spojením jsme si vytvořili ideální podmínky pro další růst na trhu, kde již nyní máme pozici lídra,“ říká Pavel Chýňava, viceprezident pro Controlling/Treasury v LINET Group a člen představenstva LINET Iberia.

Obě společnosti ve fiskálním roce 2014/2015 dohromady dosáhly tržeb ve výši 5,2 milionů eur. LINET Iberia nyní zaměstnává celkem 17 lidí. Cílem sjednoceného španělského zastoupení pro obchodní rok 2015/2016 je prodat 3 000 lůžek v celkové hodnotě 7 milionů eur.

Optimalizaci španělské obchodní sítě skupina LINET odstartovala již loni. V březnu 2014 si zajistila 100% vlastnictví v bývalé pobočce Desan LINET, a to odkoupením 75% podílu, který do té doby držel výrobce matrací Flex, jeden z nejvýznamnějších průmyslových podniků ve Španělsku. Partnerství s touto firmou umožnilo LINETu v roce 2004 na španělský trh vstoupit.

LINET Iberia nadále sídlí v Madridu. Za řízení LINET Iberia je odpovědný Rafael Rodríguez.

LINET Group

LINET Group je největším evropským dodavatelem inovativních, vysoce kvalitních zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Holding sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává bezmála 1100 lidí. Své produkty vyrábí ve dvou závodech – v německém Wickede a ve Slaném, odkud je vyváží do více než sta zemí po celém světě. Firma si svůj stabilní organický růst udržuje díky schopnosti přinášet nové výrobky maximálně přizpůsobené potřebám zákazníků. Jejich konkurenční výhoda vychází zejména z prověřené kombinace technologického a designového know-how a z efektivních výrobních procesů. Pro sofistikovaná a vysoce kvalitní řešení značky LINET se dosud rozhodly stovky prestižních univerzitních nemocnic a pečovatelských zařízení. LINET Group na globálním trhu působí prostřednictvím dceřiných společností v Evropě, v USA a v Latinské Americe. K dispozici má také rozsáhlou síť partnerských distribučních společností. Více na www.linet.cz.

Ke stažení