pronajem

7. 10. 2014

První matrace LINET začne dodávat začátkem ledna příštího roku. „V segmentu rentingu se díky tomuto tendru posouváme na pozici jednoho z nejvýznamnějších hráčů na trhu. Nedávno jsme ve Francii investovali do nového dekontaminačního centra, které slouží k čištění pronajatého vybavení. To nám společně s dvěma dalšími v Británii a jedním v Nizozemí zajišťuje dostatečnou kapacitu, abychom dokázali pokrýt dlouhodobé dodávky pro zákazníky z většiny států západní Evropy, kde je renting stále populárnější,“ říká Miguel Aldegunde, manažer rentingových služeb v LINET Group.

Renting matrací usnadňuje nemocnicím pružnější rozpočtování a snižuje riziko problémů s cash-flow. Namísto jednorázového nákupu matrací v množství, které se po čase ukáže jako neadekvátní, si je zdravotnická zařízení mohou průběžně pronajímat vždy jen v potřebném objemu. Zároveň jim díky rentingu odpadá starost o servis zapůjčených výrobků.

Výhodou tohoto modelu je logicky i to, že si nemocnice mohou dovolit kvalitnější vybavení než při klasickém nákupu. V případě matrací tak mohou díky pokročilým technologiím značně posílit prevenci proleženin, které na celosvětové úrovni představují jeden z hlavních zdrojů sekundárních nákladů spojených s nemocniční péčí,“ doplňuje Martin Ženíšek, manažer pro rozvoj služeb společnosti LINET.

Matrace Virtuoso a Precioso představují sofistikované antidekubitní systémy, které aktivně pomáhají v prevenci a v některých případech i v léčbě proleženin. Využívají při tom inovativní konstrukci individuálních vzduchových cel, v nichž se v klinicky ověřeném časovém intervalu dočasně sníží tlak na nulovou hodnotu. Právě v důsledku tlaku proleženiny vznikají a tento systém zajistí, že si od jeho škodlivých účinků postupně odpočinou všechny namáhané tělesné části pacienta. Design matrací byl navržen s ohledem na snadné použití, maximální bezpečnost pacienta i ošetřujícího personálu a samozřejmě snadnou údržbu a čištění.

Zájem má i Anglie

Francouzský kontrakt není v segmentu pronájmů vybavení jediným, který LINET letos uzavřel. V první polovině tohoto roku společnost vyhrála například také v tendru na renting aktivních antidekubitních matrací pro skupinu devíti zdravotnických zařízení v anglickém Bristolu.

Zakázka zahrnuje zhruba 280 aktivních vzduchových antidekubitních matrací, které LINET bude dodávat po dobu dvou let. První dodávky začaly už koncem března a hodnota kontraktu je více než milion eur. Jde o tzv. fully managed typ spolupráce. Ten spočívá v tom, že zákazník pouze objedná dodání matrace pro konkrétního pacienta a po ukončení léčby objedná stažení produktu.

LINET Group

LINET Group je největším evropským výrobcem nemocničních a pečovatelských lůžek. Holding se sídlem v nizozemském Dordrechtu vznikl v roce 2011, kdy jej po 20 letech strategického partnerství založili majitelé české firmy LINET a německého výrobce wissner-bosserhoff. LINET Group ročně vyrobí přes 66 tisíc lůžek, kromě nich ale nabízí i matrace a další vybavení pro nemocnice, ústavy sociální péče a stacionární pečovatelské jednotky. Pro sofistikovaná a vysoce kvalitní řešení značky LINET se dosud rozhodlo přes tisíc prestižních univerzitních nemocnic a přes 10 tisíc pečovatelských zařízení, a to více než stovce zemí po celém světě. LINET Group v Evropě provozuje řadu vlastních obchodních zastoupení, své pobočky ale má například i v Jižní Americe či v USA. K dispozici má také rozsáhlou síť partnerských distribučních společností. Holding zaměstnává přibližně 900 lidí, z toho dvě třetiny v České republice. Více na www.linet.cz.