Lůžko pro domácí péči

10. 9. 2015

Investice do Nadačního fondu LINET, který český výrobce zdravotnických lůžek společně s Kontem Bariéry provozuje od roku 2013, má dvě části. 500 tisíc činí finanční dar, druhá polovina zahrnuje lůžka vhodná pro domácí péči a příslušenství. Peněžní část daru je určena k nákupu specializovaného vybavení, například rehabilitačních a kompenzačních pomůcek.

V případě zájmu o podporu v domácí péči lze žádosti podávat do konce března 2016, a to na emailovou adresu petra.tomsova@linet.cz. Žádosti bude pravidelně vyhodnocovat rada Nadačního fondu LINET, která rozhodne o rozdělení příspěvků.

Domácí péče stále v České republice ještě není dostatečně integrována do zdravotnického systému. Mnoho pacientů, kteří by mohli v nelehké životní situaci být se svými blízkými a ve známém prostředí, tak zbytečně tráví čas v lůžkových zařízeních.

Své výrobky dovážíme do více než stovky zemí po celém světě. V řadě z nich domácí péče představuje zcela běžnou praxi, která má pozitivní dopad jak na psychiku pacienta, tak na efektivní fungování zdravotnického systému. Předpokladem ale je dostupnost nejen kvalitních zdravotních a sociálních služeb, ale také vybavení odpovídající kvality. Jsem rád, že tímto krokem můžeme nabídnout další cestu k zajištění vhodného pečovatelského zázemí v domácím prostředí,“ řekl Zbyněk Frolík, majitel společnosti LINET.

Ke stažení