Praktika 1

12. 8. 2015

Naprosto unikátní v této třídě je použití systému Ergoframe. Ten při polohování čtyřdílné ložné plochy, která umožňuje změnu pozice v oblasti zad, stehen i lýtek, zajišťuje optimální podmínky pro rozložení tlaku na tkáň v rizikových oblastech. Tím velmi účinně přispívá k prevenci proleženin. V kategorii mechanických lůžek Praktika 1 vyniká také splněním přísné bezpečností evropské normy EN 60601-2-52.

Ergoframe

Ergoframe při polohování zajišťuje potřebný prostor mezi středovým dílem a díly pod zádovou a stehenní oblastí. Tím pacienta v každé poloze chrání před vznikem proleženin.

Mechanické polohování se provádí pomocí klikového mechanismu umístěného pod čelem lůžka. Toto řešení výrazně snižuje sílu potřebnou k ovládání lůžka a omezuje riziko poruchy. Polohování je díky němu také zcela plynulé a uskutečňuje se bez přímého kontaktu s ložnou plochou. Tím chrání ošetřující personál před pracovními úrazy a bezpečnější je i pro pacienta.

Design lůžka se inspiruje úspěšným elektrickým modelem Eleganza 1 a využívá dlouhodobých zkušeností společnosti LINET v oblasti ergonomie. Plastové dělené postranice i čela dodávají lůžku atraktivní moderní vzhled, který si částečně může zákazník přizpůsobit pomocí barevných dekorů. Plastové komponenty lze také snadněji čistit, čímž přispívají ke snížení rizika nozokomiálních infekcí.

Pokud jde o poměr ceny a výkonu, Praktika 1 nemá ve svém segmentu konkurenci. Kvalita použitých materiálů, design i variabilita polohování – to jsou hlavní přednosti, díky nimž lůžko v rámci svých možností poskytuje srovnatelnou úroveň komfortu a bezpečí jako v případě vyšších modelových řad,“ doplňuje produktová manažerka LINET Group Iveta Kinterová.