skola

10. 4. 2015

Lůžko hraje v profesi zdravotní sestry klíčovou úlohu, je spojeno s celou řadou ošetřovatelských úkonů. Je proto důležité, aby studenti již v průběhu studia měli přístup k vybavení, které svou technologickou úrovní lépe odpovídá současným podmínkám v českých zdravotnických zařízeních. „Velkým přínosem nového lůžka bude, že absolventky naší školy budou v oblasti péče o hospitalizované pacienty lépe připravené na reálné pracovní prostředí v nemocnici,“ uvedl Mgr. František Číhal, ředitel školy.

Česká společnost LINET patří mezi přední světové výrobce zdravotnických lůžek a příslušenství se zákazníky více než sto zemích po celém světě. Škole se rozhodla věnovat jeden z nejpopulárnějších modelů – univerzální lůžko Eleganza 2. „Lůžko je určeno primárně pro standardní lůžková oddělení, ale konstrukčně a funkčně částečně vychází z nejvyšších modelů pro oddělení JIP. Je proto ideální pro nácvik širokého spektra ošetřovatelských úkonů spojených s lůžkovou péčí,“ doplnil  Nikolaos Vidras, oblastní obchodní manažer ze společnosti LINET.

Předání lůžka se uskutečnilo pod záštitou Kraje Vysočina a za účasti krajské radní pro oblast školství, mládeže a sportu Ing. Jany Fialové.

Střední zdravotnická škola Jihlava aktuálně vzdělává 171 zdravotních sester.

Reportáž z akce je možné shlédnout zde: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/215411000140408-udalosti-v-regionech/obsah/392824-stredni-skoly-na-vysocine-investuji-do-zlepseni-pristrojoveho-vybaveni

Ke stažení