Linet logo

29. 6. 2015

Pro LINET se jedná o dosud nejvýznamnější projekt v  severní Evropě. Dohoda o spolupráci zahrnuje i dodávku dalších 700 – 900 lůžek v předpokládané hodnotě 1,3 milionu eur pro nově budované zařízení New Karolinska. Ta zahájí provoz v blízké budoucnosti a půjde o nejmodernější fakultní nemocnici v Evropě. Díky tomu získáme v regionu další důležitou referenci s globálním potenciálem. Dosud tuto roli plnila naše dlouholetá spolupráce se stockholmskou univerzitní nemocní Karolinska,“ říká Petr Foit, generální ředitel LINET Sweden.

LINET Sweden v tendru uspěl s nabídkou modelů Eleganza 1, Eleganza 2 a Image 3. Vítězstvím si společnost upevnila své vedoucí postavení na Švédském trhu, kterého poprvé dosáhla v minulém fiskálním roce s 51% podílem na celkovém objemu prodaných lůžek.

Stejná pobočka nedávno zcela ovládla také trh na Islandu. Díky vítězství v tendru organizovaném univerzitní nemocnicí v Reykjavíku dodá celkem 14 islandským nemocnicím dohromady až 600 lůžek Eleganza 2 v hodnotě 1,2 milionu eur. To společnosti na příštích pět let zajistí 90% podíl na trhu.

„Zákazník, který se dosud se značkou LINET nesetkal, byl velmi překvapen kvalitou produktů. Model Eleganza 2 je tak nyní vnímán jako nejmodernější lůžko pro akutní péči, které lze na tomto trhu získat,“ doplňuje úspěch Petr Foit.

LINET Group

LINET Group je největším evropským dodavatelem inovativních, vysoce kvalitních zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Holding sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává bezmála 1100 lidí. Své produkty vyrábí ve dvou závodech – v německém Wickede a ve Slaném, odkud je vyváží do více než sta zemí po celém světě. Firma si svůj stabilní organický růst udržuje díky schopnosti přinášet nové výrobky maximálně přizpůsobené potřebám zákazníků. Jejich konkurenční výhoda vychází zejména z prověřené kombinace technologického a designového know-how a z efektivních výrobních procesů. Pro sofistikovaná a vysoce kvalitní řešení značky LINET se dosud rozhodly stovky prestižních univerzitních nemocnic a pečovatelských zařízení. LINET Group na globálním trhu působí prostřednictvím dceřiných společností v Evropě, v USA a v Latinské Americe. K dispozici má také rozsáhlou síť partnerských distribučních společností.