5. 6. 2015

Z počátku šlo o drobnější kovodělné výrobky, jako třeba klece a krmítka pro laboratorní zvířata. Už ale o dva roky později začal LINET dodávat kvalitní nemocniční lůžka do největší české nemocnice FN Motol. Za oněch 25 let se výroba, technologie a systém v LINETu vyvinuly v ultramoderní provoz, který snese srovnání s technologicky nejvyspělejším průmyslovým odvětvím – výrobou automobilů. Lůžka opouštějící brány LINETu jsou „vytuněná“ inteligentními technologiemi a praktickými funkcemi, díky nim už nejsou pouze pasivním prostorem pro hospitalizaci pacienta, ale aktivně podporují terapii a efektivně se podílejí na rekonvalescenci.

Sofistikované produkty LINETu  oslovily zákazníky ve světě i v nejnáročnějším prostředí prestižních zdravotnických zařízení. Firma ročně vyrobí téměř 70 tisíc lůžek. České značce se daří držet krok se světovou špičkou v dynamických regionech, tradičně silný je v Evropě, v posledních letech ale výrazně boduje zejména na čínském, australském a latinskoamerickém trhu. V Americe, kde před čtyřmi roky založil LINET dceřinou společnost, skokově roste. Dceřiných společností má v současné době LINET celkem 15 a připravuje se založení dalších, například v Šanghaji.

Příběh LINETu připomíná americký sen. Prakticky z ničeho díky obrovské porci talentu, píle a chuti neustále se zlepšovat vyrostl podnik nejmodernějších parametrů neustále překonávající další mety, jak technické, tak ekonomické. Lůžka a další výrobky se pyšní unikátními a patentovanými řešeními, které posunuly celý obor na další úroveň, například zdvihový mechanismus sloupové jednotky.

Výrobky LINETu nesklízejí pochvalný ohlas „jen“ v oboru, ale jsou dekorované nejznámějšími designérskými trofejemi (RedDot, IF Design, Národní cena za design), lůžka a samotný LINET jsou ceněny i pro svůj inovační potenciál (Česká hlava, Inovace roku aj.). LINET se stal vítězem prvního ročníku soutěže Hospodářských novin Firma roku a zakladatel LINETu Zbyněk Frolík získal prestižní titul Podnikatel roku.

Na úspěchu se podílí i velmi důležitá filozofie firmy – neustále investovat do dalšího rozvoje především zaměstnanců a také do investičně nákladné moderní techniky a technologií. Ale není to jen vlastní rozvoj, který LINET systematicky podporuje. Pro vedení stojí velmi vysoko společenská odpovědnost, a proto přispívá na zajímavé vzdělávací a charitativní projekty. Právě v letošním roce, kdy se oslavuje čtvrt století od založení, věnuje LINET 1 milion korun potřebným v rámci Nadačního fondu LINET, který pracuje společně s nadací Charta 77 – Konto bariéry.