matrace

16. 12. 2014

Řada Air2Care je určena zejména dlouhodobě ležícím pacientům a klientům pečovatelských zařízení. Z pohledu zákazníka jedna z jejích hlavních výhod spočívá v její variabilitě. V nejdostupnější variantě ji lze využít jen jako nadstavbu ke stávající matraci, ale k dispozici je i jako samonosný systém se spodní pěnovou vrstvou či statickou vzduchovou vrstvou. Díky tomu lze Air2Care přizpůsobit potřebám různých typů pacientů. Matrace jsou pak použitelné pro pacienty až se středním rizikem vzniku dekubitů.

Jedná se o aktivní typ matrace, jejíž terapeutický účinek zajišťuje alternující vzduchová vrstva. „Vzduchová vrstva aktivní matrace je tvořena konstrukcí spojených cel, které se střídavě přefukují s 12minutovým intervalem. Tím matrace zajišťuje pravidelnou redukci tlaku, který je jedním z nejnebezpečnějších faktorů vzniku dekubitů. Air2Care tak kombinuje efektivní prevenci s žádoucím vysokým komfortem,“ vysvětluje produktová manažerka LINET Group Iveta Kinterová.

Alternující vzduchovou vrstvu doplňují statické cely v hlavové části matrace pro klidný odpočinek. Statické podélné komory na stranách matrace pak zajišťují stabilitu a oporu pacientovi při ležení či vstávání z lůžka. Systém Air2Care má k dispozici dva typy kompresorů – základní Air2Care 10 a  Air2Care 20 se sofistikovanou audiovizuální signalizací alarmu. Oba kompresory se ale vyznačují velmi tichým provozem, což je důležité především u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů a klientů.

Matrace je také vybavena kvalitním a pružným potahem z voděodolného a zároveň paropropustného materiálu, který pomáhá utvářet optimální hygienické prostředí. Ovládání systému je intuitivní a přehledné, stejně tak připojení či odpojení kompresoru je otázkou vteřin. Pro usnadnění manipulace s pacientem na lůžku je k dispozici i tzv. transportní režim, kdy vzduch zůstává v systému i po odpojení z elektrické sítě či z kompresoru.

LINET Group

LINET Group je největším evropským dodavatelem inovativních, vysoce kvalitních zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Holding sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává bezmála 900 lidí. Své produkty vyrábí ve dvou závodech – v německém Wickede a ve Slaném, odkud je vyváží do více než sta zemí po celém světě. Firma si svůj stabilní organický růst udržuje díky schopnosti přinášet nové výrobky maximálně přizpůsobené potřebám zákazníků. Jejich konkurenční výhoda vychází zejména z prověřené kombinace technologického a designového know-how a z efektivních výrobních procesů. Pro sofistikovaná a vysoce kvalitní řešení značky LINET se dosud rozhodly stovky prestižních univerzitních nemocnic a pečovatelských zařízení. LINET Group na globálním trhu působí prostřednictvím dceřiných společností v Evropě, v USA a v Latinské Americe. K dispozici má také rozsáhlou síť partnerských distribučních společností. Více na www.linet.cz.

Ke stažení