10. 11. 2014

Holding uvedených výsledků dosáhl v nesnadných ekonomických podmínkách. Vysoká míra zadlužení a problémy s refinancováním na kapitálovém trhu či značná nezaměstnanost v řadě evropských zemí, v USA nebo v Japonsku měly negativní vliv na ochotu veřejného sektoru investovat do služeb spojených se zdravotní péčí a také na celkovou platební morálku odběratelů. Podobný vliv mělo také slábnutí měn řady rozvíjejících se ekonomik, například Brazílie, Indie či Turecka vůči euru. V důsledku nestabilní politické situace pak investiční tempo zpomalilo i v regionu Středního východu a v severní Africe. I přes tyto překážky LINET Group zaznamenal organický růst, nárůst tržního podílu a podařilo se mu vstoupit na nové trhy. Nejsilnějším regionem je nadále Evropa, která se na tržbách podílí ze 74 procent. K výsledkům významně přispěl i výkon na americkém trhu a na středním Východě.

Globální trh nabízí řadu příležitostí k dalšímu růstu. Ve své dlouhodobé obchodní strategii reagujeme především na poptávku po kvalitnějších zdravotnických službách ve státech BRIC či na pokračující trend na rozvinutých trzích nahrazovat stárnoucí mechanická lůžka elektrickými. V uplynulém roce jsme také podnikli významné kroky, které nám umožní posílit pozici v pečovatelském segmentu. Jeho globální obchodní potenciál s ohledem na stárnoucí populaci nejen v Evropě, ale i v Číně dramaticky roste,“ říká Zbyněk Frolík, předseda představenstva a spolumajitel LINET Group.

Ve výhledu pro následující období zůstáváme optimističtí. Navzdory aktuální situaci na Ukrajině, v Sýrii a Iráku a i přes komplikace způsobené epidemií eboly v západní Africe jsme již zaznamenali dvouciferný nárůst obratu v prvním pololetí obchodního roku 2014/2015. Očekáváme proto, že letošní výsledky opět překonáme,“ doplnil Michael Rosada, předseda představenstva LINET Group.

LINET Group i nadále posiloval svou pozici technologického lídra na globálním trhu. V průběhu roku 2013/2014 uvedl na trh celou řadu nových produktů nebo jejich vylepšených verzí.

Zejména ve Spojených státech, ale i v dalších zemích, firma zaznamenala velký úspěch s inovovanou verzí své vlajkové lodi – lůžka pro intenzivní péči Multicare. To nyní dodává i se systémem i-Drive Power, který díky motorizovanému kolečku výrazně usnadňuje celkovou manipulaci s lůžkem.

Nové lůžko Image 3 zase nabízí unikátní kombinaci robustnosti nemocničního lůžka se sníženou nástupní výškou a ergonomie vhodné pro pacienty s omezenou mobilitou. Při tom si zachovává atraktivní design typický pro značku LINET. Holding uvedl na trh také pečovatelské lůžko Sentida 7-i, které díky svým pokročilým funkcím převzatým z nejvyšších nemocničních modelů patří v pečovatelském segmentu k technologické špičce.

LINET Group

LINET Group je největším evropským dodavatelem inovativních, vysoce kvalitních zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Holding sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává bezmála 900 lidí. Své produkty vyrábí ve dvou závodech – v německém Wickede a ve Slaném, odkud je vyváží do více než sta zemí po celém světě. Firma si svůj stabilní organický růst udržuje díky schopnosti přinášet nové výrobky maximálně přizpůsobené potřebám zákazníků. Jejich konkurenční výhoda vychází zejména z prověřené kombinace technologického a designového know-how a z efektivních výrobních procesů. Pro sofistikovaná a vysoce kvalitní řešení značky LINET se dosud rozhodly stovky prestižních univerzitních nemocnic a pečovatelských zařízení. LINET Group na globálním trhu působí prostřednictvím dceřiných společností v Evropě, v USA a v Latinské Americe. K dispozici má také rozsáhlou síť partnerských distribučních společností.