eleganza 2

24. 10. 2014

Nový model je konstrukčně odvozen z nejvyšších modelů používaných na odděleních JIP a ARO. Tím široké zdravotnické veřejnosti zpřístupňuje nejmodernější technologie dosud typické pouze pro tato specializovaná pracoviště. Po funkční stránce pak lůžko plně odpovídá požadavkům standardních nemocničních oddělení, kde je u pacientů třeba počítat s širokou škálou zdravotních potíží a pohybových omezení.

Jednu z nejvýraznějších inovací modelu Eleganza 2 představuje koncept postranic 4Safe®. Jde o dělené plastové postranice, které zajišťují bezpečí pacienta po celé délce ložné plochy. Při jejich sklápění je zapotřebí pouhých 6,5 centimetru, proto se lůžka hodí i do místností s náročnými prostorovými podmínkami. Postranice mají díky plynovým pružinám také velmi hladký a tichý chod a manipulace s nimi nepůsobí rušivě na okolí.

Při vývoji jsme kladli velký důraz na bezpečí pacienta, zejména na prevenci pádů, z nichž je podle našich analýz celá třetina způsobena špatnými ergonomickými podmínkami při vstávání z lůžka. Eleganza 2 toto řeší patentovaným 3D madlem integrovaným v postranici, které pacientovi poskytuje při vstávání dostatečnou oporu,“ uvádí Pavlína Horová, marketingová manažerka LINET Group.

Moderní a čistý design podporuje pozitivní estetický dojem i celkovou funkčnost nového lůžka. Eleganza 2 tak obsahuje řadu důmyslných detailů, které dohromady přispívají ke zjednodušení každodenních ošetřovacích úkonů a ke zvýšení komfortu pacienta.

Patří mezi ně například jednoduchý, ale vzhledově atraktivní ukazatel úhlu náklonu zádového dílu. Tento prvek zároveň pomocí změny barvy podsvícení na zelenou sestrám slouží i jako dobře viditelná signalizace zabezpečené pozice lůžka. Podsvícení ostatních ovládacích prvků pak usnadňuje ohleduplnou manipulaci v nočních hodinách. Lůžko rovněž disponuje snadno dostupnými infuzními držáky umístěnými v rozích postele či pouzdrem na osobní věci, které lze připevnit na postranici, kde je má pacient neustále v dosahu.

Na pohodlí, bezpečí a usnadnění práce se myslelo i při konstrukci ložné plochy, kterou tvoří čtyři samostatné díly. Polohu lůžka lze díky tomu maximálně přizpůsobit aktuálním potřebám pacienta i ošetřujícího personálu. Navíc toto řešení při změně polohy minimalizuje tření mezi ložnou plochou a kožní tkání pacienta, a výrazně tak snižuje riziko vzniku proleženin i jiných komplikací.

Podrobné produktové informace včetně videa

LINET Group

LINET Group je největším evropským výrobcem nemocničních a pečovatelských lůžek. Holding se sídlem v nizozemském Dordrechtu vznikl v roce 2011, kdy jej po 20 letech strategického partnerství založili majitelé české firmy LINET a německého výrobce wissner-bosserhoff. LINET Group ročně vyrobí přes 66 tisíc lůžek, kromě nich ale nabízí i matrace a další vybavení pro nemocnice, ústavy sociální péče a stacionární pečovatelské jednotky. Pro sofistikovaná a vysoce kvalitní řešení značky LINET se rozhodly již tisícovky prestižních univerzitních nemocnic i pečovatelských zařízení, a to více než stovce zemí po celém světě. LINET Group v Evropě provozuje řadu vlastních obchodních zastoupení, své pobočky ale má například i v Jižní Americe či v USA. K dispozici má také rozsáhlou síť partnerských distribučních společností. Holding zaměstnává přibližně 900 lidí, z toho dvě třetiny v České republice. Více na www.linet.cz. manufactures mattresses and other equipment for hospitals, social care institutions, and stationary nursing care units. To date, more than one thousand prestigious university hospitals and ten thousand nursing care institutions in over 100 countries throughout the world have chosen the sophisticated, high-quality solutions of the LINET brand. LINET Group operates several of its own sales subsidiaries throughout Europe and has additional subsidiaries in South America and the USA; furthermore, it has an extensive network of partner distribution companies. The holding currently employs approximately 900 people. Learn more at www.linet.com.

Ke stažení