21. 10. 2015

V obou případech byly zakázky vypsány s cílem vybavit nové budovy, jejichž stavbu obě nemocnice letos dokončily, moderními univerzálními lůžky. Zákazníci se pro nabídku LINET Group rozhodli zejména s ohledem na výhodný poměr ceny a výkonu. Ale rozhodujícím kritériem bylo i výrobní zázemí nebo finanční zdraví společnosti.

„Nizozemské nemocnice obvykle nakupují lůžka v delších cyklech, někdy i po 15-20 letech. Proto potřebují mít jistotu, že dodavatel dokáže po celou dobu využívání vybavení zajistit návazné služby a servis. V Nizozemí působíme již 10 let, samotný LINET Group na globálním trhu pak 25 let a aktuálně ve svém oboru představuje firmu s nejrychlejším tempem růstu na světě. Věřím, že i to mělo zásadní vliv na finální rozhodnutí,“ vysvětluje Joris van Campenhout, manažer obchodu wissner-bosserhoff Nederland BV.

Zakázka pro JBZ zahrnuje 616 lůžek Eleganza 3 včetně příslušenství. Jde o již o druhou spolupráci s LINET Group – firma zde v roce 2011 dvaceti lůžky Multicare vybavila oddělení JIP.

Na základě kontraktu s MST LINET Group dodá 543 lůžek Eleganza 3 a 495 antidekubitních matrací Clinicare 1. „Navíc si tento zákazník u nás na začátku října objednal 30 lůžek Multicare určených pro intenzivní péči a 30 aktivních antidekubitních matrací Virtuoso v celkové hodnotě 500 tisíc eur,“ doplnil Joris van Campenhout.

Především v zemích s rozvinutým systémem zdravotní péče patří Eleganza 3 mezi nejpopulárnější řešení v segmentu univerzálních lůžek. Elektrické lůžko poskytuje široké možnosti polohování včetně terapeutických pozic a disponuje řadou inovativních prvků pro zvýšení bezpečnosti a podporu mobilizace pacienta při rekonvalescenci.

LINET Group

LINET Group je největším evropským dodavatelem inovativních, vysoce kvalitních zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Holding sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává bezmála 1200 lidí. Své produkty vyrábí ve dvou závodech – v německém Wickede a ve Slaném, odkud je vyváží do více než sta zemí po celém světě. Firma si svůj stabilní organický růst udržuje díky schopnosti přinášet nové výrobky maximálně přizpůsobené potřebám zákazníků. Jejich konkurenční výhoda vychází zejména z prověřené kombinace technologického a designového know-how a z efektivních výrobních procesů. Pro sofistikovaná a vysoce kvalitní řešení značek LINET a wissner-bosserhoff se dosud rozhodly stovky prestižních univerzitních nemocnic a pečovatelských zařízení. LINET Group na globálním trhu působí prostřednictvím dceřiných společností v Evropě, v USA a v Latinské Americe. K dispozici má také rozsáhlou síť partnerských distribučních společností.

Ke stažení